Skip to main content

Securitas Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

HES sorgulamada Securitas Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Dönemi

Yayınlandı
01 Haziran 2021 20:51

Türkiye’nin önde gelen AVM’lerine hizmet veren Securitas, Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü ile HES kodu sorgulamaya dönemini başlatıyor. Öncelikle AVM’ler de kullanılması planlanan gözlükler, yakın gelecekte farklı güvenlik projelerinde de değerlendirilecek. Securitas Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü nasıl kullanılacak?

Temas Yoğunluğu Azalacak

Securitas’ın Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri’nin HES sorgulamasında, teması ve yoğunluğu azaltacağına dikkat çeken Securitas Türkiye AVM Segment Lideri Barış Yelman “Ürünün giyilebilir olması, kullanıcının ellerini serbest şekilde kullanmasına imkan veriyor. Bu da özellikle HES kontrolünde güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza hareket serbestliği sunuyor. Daha hızlı hareket ederek, daha fazla sorgu yapabiliyor. Girişlerde oluşabilecek yoğunluğu azaltabiliyorlar” dedi.

Bu özel ekipmanı sadece HES kontrolü için kullanmayacaklarını belirten Yelman, “Securitas Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü, farklı projelerde ihtiyaca göre değerlendirilebilir. Örneğin uzak mesafelerdeki projelerde, merkezdeki yetkili ile iletişim kurmak ya da kamera aracılığıyla görev atamak içinde kullanılabilir” dedi.

Yelman, “Bu gözlükler sayesinde ayrıca erişimin zor olduğu enerji santralleri, baz istasyonları gibi hizmet verdiğimiz projelerde görev yapan güvenlik görevlilerinin ihtiyaç duyduğu zaman Securitas Uzaktan İzleme Merkezi operatörleri sanki yanındaymış gibi gerekli desteği verebiliyor. Securitas Artırılmış Gerçeklik Gözlükleri ile kullanıcının ellerinin serbest kalması, hareket kabiliyetini arttırıyor böylece acil bir olaya alanında uzman kişiye bağlanarak rahatlıkla müdahale edebiliyorlar” dedi.