Skip to main content

Securitas ile Her Şey Güvende

Yayınlandı
03 Ocak 2023 09:01

2006'dan bu yana Securitas'ın gerçekleştirdiği başarılı iletişim çalışmalarını Securitas Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Elif Koca Marketing Türkiye dergisine anlattı.

Securitas'ın Türkiye'deki hikayesini kısaca paylaşır mısınız?

Securitas 2006 senesinde Dak Güvenlik Hizmetleri'ni satın alarak Türkiye'ye giriş yapıyor ve ardından da Kare Güvenlik Hizmetleri'ni satın alarak hizmet alanını genişletiyor. 600-700 çalışanla başladığı yolculuğa şu anda tüm Türkiye'de 21 bini aşkın çalışanıyla devam ediyor. Gücünü çalışanlarından alan Securitas'ın mottosu da "Securitas Çalışanlarıdır". Dünyada 80 yıldan fazla tecrübesini çalışanlarıyla birlikte geleceğin güvenliğini şekillendirmek için kullanıyor. İnsanların en kıymetlilerini koruduğumuzun farkındayız ve dünya güvende hissettiğinde hayatın nasıl olabileceğini görüyoruz. 

Türkiye'deki markalaşma sürecinizden bahseder misiniz?

Türkiye'de 320 bini aşkın güvenlik görevlisi mevcut ve binin üzerinde de güvenlik firması var. Çalışanlar tarafında sirkülasyonu yüksek olan, müşteriler tarafında ortaya koyduğunuz hizmet kalitesine göre seçim yapılan bir sektör. Hedef kitlenizde farkındalık yaratmak, istenen, bilinen bir marka olmak ve bunu sürdürülebilir kılmak uzun vadeli bir süreç. Biz bu süreçte sağlam adımlar attık, güvenlik sektöründe kanaat lideri olma yolunda ilerlerken hedef kitlemize farkımızı değer katan projelerimizle gösterip hem güvenlik sektörünün hem de Securitas'ın bilinirliğini artırdık. 

Peki, bu süreçte ne tür projelere imza attınız?

Hizmette fark yarattığımız projelerimiz insan kaynağı gücümüzü faydaya çevirme arzumuzla ortaya çıktı. İlk projemiz 2010 senesinde hayata geçirdiğimiz "İmaj Kapıda" oldu. Proje "kapıda karşılama ne kadar özenli olursa firmaya dair izlenimler de o kadar olumlu olur" içgörüsüyle ortaya çıktı. Güvenlik görevlilerimize imaj ve iletişim eğitimleri vererek her şeyin bir bütün olduğunu, bireysel imajımızın marka imajına etkisini anlattık. "İmaj Kapıda" halen devam ediyor mu? Diğer projeleriniz neler? Projemiz halen devam ediyor ve sektörde duruşumuzla fark edilmemizi sağlıyor. Sonuçta bir AVM'ye girerken size gülümseyerek hoş geldiniz diyen bir güvenlik görevlisi duruşu ve tarzıyla da akılda kalabilir. "İmaj Kapıda" müşterilerimizden çok iyi geri dönüşler aldı. Bu proje devam ederken iki projeyi daha hayata geçirdik: Yeşil Güvende ve Securitas Engelsiz... Yeşil Güvende projesiyle hizmet verdiğimiz şirketlerin karbon salimim düşürmelerine destek oluyoruz. Bu kapsamda görevlilerimiz güvenliği sağladığı süre boyunca açık unutulan muslukları ya da su damlatan boruyu tespit ediyor ve yazılımı bize ait olan Smart Güvenlik Yönetim sistemi üzerinden sisteme girerek müşterilerimizle paylaşıyor. Yani güvenlik görevlilerimiz aynı zamanda birer gönüllü "yeşil elçi" oluyor. 

Engelsiz Projesi kapsamında neler yapıyorsunuz?

Securitas Engelsiz Projemizde amacımız hizmet verdiğimiz yerlerde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve onlara yardımcı olmak. Bu amaçla 2016 senesinde başlattığımız projemizle Dünya Engelliler Federasyonu tarafından ödüle layık görüldük. Proje kapsamında Dünya Engelliler Vakfı ile iş birliğine gittik. Güvenlik görevlilerimizi vatandaşlarımıza yardımcı olacak şekilde eğittik. Duyma engellilerle iletişim kurabilmeleri için eğitimler düzenledik. Ayrıca Ofislerimiz için "engelsiz ofis" sertifikaları almaya başladık. Amacımız onlar için engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak. 

imagelo6um.png