Skip to main content

Araç Geçiş Sistemleri

Yayınlandı
25 Nisan 2024 09:20

Güvenli Giriş Çıkış Noktaları İçin Araç Geçiş Sistemleri

Araç Geçiş Sistemleri kapsamında yer alan Plaka Tanıma Sistemleri; sahip olduğu optik karakter okuma teknolojisi sayesinde harf ve rakam gruplarından oluşan plakaların, sistem üzerinden tanımlanması ve geçiş yetkinliğinin karşılaştırılması sonucu ilgili fiziki engelin/bariyerin açılmasına dayanan sistemlerdir.

Plaka Tanıma Sistemleri’nin hiçbir zaman Erişim Kontrol Sistemleri kapsamında değerlendirilmediğini, daha çok VIP karşılama ve ilgili hizmetlerin müşteriye sunulması kapsamında bu sistemin kullanıldığını belirten Securitas Türkiye Teknoloji ve Ürün Geliştirme Müdürü Alper Seyhan; araç giriş çıkışlarında kullanılan, RF sinyal iletimine dayanan ve basit algoritmalardan oluşan kumandaların teknik özelliklerinin yanı sıra güvenlik açığı oluşturabilecek durumlara değindi.

Hangi Erişim Kontrol Sistemi Tercih Edilmeli?

Araç giriş noktası erişim sistemlerine de değinen Alper Seyhan: “Securitas olarak bizler, HGS sistemine benzer bir yapıda olan ve kopyalanmaya karşı koruma özellikleri olan RFID etiketi ve bu etiketi okuyan aktif panel antenler sayesinde kopyalanma riskini ortadan kaldırırken aynı zamanda hızlı ve efektif geçiş avantajı ile araçların oluşturduğu uzun kuyrukların da önüne geçmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Kopyalanamayan Kumanda ve Alıcılar, İzinsiz Araç Girişlerinin Önüne Geçiyor:

Alper Seyhan, kumanda ile araç girişi yapılacak yerler kapsamında kumandaların ve bariyerde bulunan alıcıların kolay şekilde kopyalanamayacağından emin olunması gerektiğine ve bu doğrultuda alınması gereken tedbirlere değindi. Aynı zamanda kopyalanamayan kumanda ve bariyer alıcılarının maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle gerekirse kumanda yerine alternatif erişim kontrol sistemlerinin tercih edilebileceğini dile getiren Alper Seyhan; plaka tanıma, araç giriş noktası erişim sistemleri, kumandaların kopyalanması ve çift bariyer sistemine dair teknik bilgilerin de yer aldığı Araç Geçiş Sistemleri videosunda, detaylı değerlendirmelerde bulundu.

Bu video gösterilemiyor.
Bu videoyu gösteremediğimiz için üzgünüz. Videoyu izlemek için hedefleme amaçlı çerezlere izin vermeniz gerekiyor. Lütfen 'na tıklayınız.

Araç Geçiş Sistemleri videosu