Skip to main content

Özel Güvenlik Görevlisi Kendini Nasıl Geliştirir?

Özel Güvenlik Görevlisi kariyer sürecinde kendini nasıl geliştirebilir?

Özel Güvenlik Görevlisi Kendisini Nasıl Daha İyi Geliştirir?

Özel güvenlik sektörünün iş sahası her geçen gün artarken Özel Güvenlik Görevlisi istihdamında da artış yaşanmaya devam ediyor. Özel güvenlik hizmetlerine duyulan ihtiyacın büyümesi, özel güvenlik için yeni iş alanlarının açılmasındaki en önemli faktörlerin başında geliyor. Yeni iş istihdam için olanaklar sunan güvenlik sektörüne yönelik talebin artması da bu konuda kişinin mesleki açıdan gelişmesinin ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Özel güvenlik görevlisi olarak işe yeni başladığınızda bulunduğunuz proje size  deneyim kazanma fırsatı sağlayacak ve güvenlik sektöründeki çeşitli alanları keşfetme imkânı sunacaktır.

Kariyerde Eğitim ve Gelişim

Deneyiminizi artırmak için çeşitli projelerde çalışmak büyük önem taşır. Kariyerinizde ilerlemek için sürekli olarak kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Güncel güvenlik teknolojileri, güvenlik protokolleri ve yasal düzenlemeler gibi konularda bilginizi güncel tutmalısınız. İnsanları iyi analiz edebilme becerisi kazanmak ve eğitim programlarına katılmak da size yardımcı olabilir.

image6gf14.png

Securitas’ın eğitim destekleriyle bu gelişiminizi daha hızlı gerçekleştirme fırsatını bulabilirsiniz. Bu eğitimler ile ilgili detaylı bilgiye Eğitim ve Gelişim sayfasından ulaşabilirsiniz. 

Kariyer Hedefiniz Nedir?

İş yaşamınız boyunca hangi pozisyonlarda olmak istediğinizi düşünün ve bu pozisyonların avantajlarını değerlendirin. Bu hedeflerinizi, geçmişteki deneyimlerinizle karşılaştırarak kontrol edin, eksiklikleri belirleyin ve bu eksiklikleri en kısa sürede gidermeye odaklanın. Hedefleriniz etkili olabilmek için hem ulaşılabilir hem de zorlayıcı olmalıdır. Hedefleriniz ulaşılabilir olmalı, ancak aynı zamanda mevcut yetenek ve becerilerinizi geliştirmenizi gerektirecek kadar zorlu olmalıdır.

Hayatımızın her alanında kendimiz olmayı unutmamalıyız, önemli olan sadece temsil ettiklerimizi unutmamak. Her şeyin başında dışarıya verdiğimiz her izlenimin bizim kendimizle ilgili oluşturacağı imaj olduğunu unutmamak gerekir. Gerek iş yerinde gerek sosyal ortamlarda duruşumuz, konuşmamız, giyim tarzımız hepsi bir bütün olarak uyumlu olmalıdır. Bu uyumu iş hayatımıza yansıttığımızda çevremizde nasıl fark edildiğimizi görebilir, diğerlerinden nasıl ayrıştığımızı görebiliriz. Özellikle hizmet verdiğimiz kurum/ kuruluşlarda üstlendiğiniz görev sadece güvenliği sağlamak değildir.

Güvenliği nasıl sağladığımız, dışarıya nasıl bir imaj sergilediğimizle de önem arz etmektedir çünkü özel güvenlik görevlileri hizmet verilen markanın ilk yüzleridir. Sıcak bir gülümseme ile “Merhaba” demek , kılık kıyafetine özenli davranarak, saygıyı her zaman koruyan bir birey her zaman dikkat çeker.
Gelişim her zaman devam eder, “ben her şeyi biliyorum” demek kişiyi durma noktasına götürür. Liderlik özelliklerini geliştirmek, eğitim fırsatlarını değerlendirmek, tecrübeli yöneticilerle sohbet fırsatları yaratmayı denemek bize her zaman yeni kapılar açar, yeni bakış açıları geliştirmemizi sağlar. Hedefler koyun. İnsanın her zaman bir hedefi olması onu hayata bağlayan, gelişimini sürdürmesine yardımcı olan bir şeydir. Vazgeçmemek ve daima ilerlemek, özellikle giderek daha da değerlenen, gelişen güvenlik sektöründe yapılacak bir kariyer planı sizin de geleceğin güvenliğini belirleyenlerden olmanızı sağlayabilir.

Kariyerinizi daha ileriye taşıyacak uygun pozisyonlara şimdi göz atın!

Dikkatli yaklaşımınızı Securitas’ta göstermek için ailemize katılın! 

E-Başvuru sistemimizden iş başvurusunda bulunmak için tıklayın.