Skip to main content

2023 Senesinde En Yüksek Risk Bildirimi Hırsızlık Oldu

Son üç yılın verileriyle yapılan risk analizleri doğrultusunda, önümüzdeki 3 ayda hırsızlık riskinin yüzde 15 azalacağı öngörülürken, gasp ve vandalizm riskinde artış beklenmekte.

Yayınlandı
27 Şubat 2024 13:01

Securitas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, Türkiye'de güvenlik sektöründe geçen yıl en büyük riskin, yüzde 51,08 ile hırsızlık olduğunun tespit edildiğine dikkati çekerek, "Son üç yılın verileriyle yapılan risk analizleri doğrultusunda, önümüzdeki 3 ayda hırsızlık riskinin yüzde 15 azalacağı öngörülürken, gasp ve vandalizm (kamu malları ya da sanat yapıtlarında zararlara yol açmak) riskinde artış beklenmektedir." dedi.

Yapılan tüm görevler, risk ve olay bildirimlerinin güvenlik görevlilerinin kullandıkları akıllı telefonlar aracılığıyla yazılımı Securitas Türkiye'ye ait olan SMART üzerinden raporladıklarını dile getiren Kösereisoğlu, müşterilerin erişimine açık olan bu raporların, aynı zamanda hizmetleri şeffaf ve ölçülebilir hale getirdiğini bildirdi.

Şirketin, saha personelinin görevleri takip etmek ve raporlamak için SMART adı verilen özel sistemden yararlandıklarını dile getiren Kösereisoğlu, güvenlik görevlilerinin yaptıkları tüm görevleri, risk ve olay bildirimlerini cep telefonları aracılığıyla sisteme girdiklerini anlattı.

Müşterilerin erişimine açık olan bu raporların aynı zamanda hizmeti şeffaf ve ölçülebilir hale geldiğine dikkati çeken Kösereisoğlu, "Raporlardan elde edilen verileri anlamlı bilgiye çevirebilmek son derece önemli. Hem globalde hem de Türkiye'de veri analizi üzerine çalışan ekipler mevcut. Ülke, segment, zaman ve olay bazlı kırılımlar yapılabiliyor. Bu raporlarla tespit edilen riskler değerlendirilerek öngörülebilir güvenlik üzerinde çalışılıyor." diye konuştu.

Kösereisoğlu, 2023'te Securitas Türkiye'de görev alan güvenlik görevlilerinin, SMART üzerinden bulundukları bildirimlerde şöyle devam etti:

"Bu bildirimlerden yola çıkarak risk analizi yapan Securitas Türkiye, geçen yıl en büyük riskin yüzde 51,08 ile hırsızlık olduğunu tespit etti. Hırsızlığı yüzde 10,42 ile yangın, yüzde 9,76 ile tıbbı acil durum takip ediyor. Riskleri sektörlere göre değerlendirdiğimizde ise geçen yıl, tüm sektörlerin en çok karşı karşıya olduğu riskin hırsızlık olduğunun ortaya çıktı. Bu risk, en yüksek oranda perakende sektöründe ve endüstri/üretim segmentinde bulunuyor."

Tesis bazında en fazla hırsızlık riskinde Trakya bölgesinin birinci sırada yer aldığını, Güney ve Doğu Marmara bölgelerinin de Trakya'yı takip ettiğini ifade eden Kösereisoğlu, "Son üç yılın verileriyle yapılan risk analizleri doğrultusunda, önümüzdeki 3 ayda hırsızlık riskinin yüzde 15 azalacağı öngörülürken, gasp ve vandalizm riskinde artış beklenmektedir." diye konuştu.

Daha fazla bilgi için;

aa.com.tr

sozcu.com.tr

hurriyet.com.tr