Skip to main content

Securitas İtfaiye VR ile Yangın Simülasyonu

Securitas İtfaiye, VR ile Yangın Simülasyonu Eğitimlerine Başlıyor!

Yayınlandı
21 Aralık 2019 19:15

Güvenlikte bilgi lideri Securitas, İtfaiye Hizmetleri kapsamında bir ilki gerçekleştirerek, hizmet vermekte olduğu müşterilerine, VR teknolojisi destekli çözümler kullanarak, Yangın Simülasyonu Egitimleri vermeye başlıyor.

Özel olarak hazırlanan “Etkileşimli Sanal Gerçeklik Simülasyonu Uygulaması”nda, yangın anındaki davranış şekilleri ve yangın tüpü kullanımı için önceden hazırlanmış senaryolar üzerinden pek çok eğitim gerçekleştiriliyor. Katılımcılar, VR gözlüğünü takarak, kendileri için hazırlanmış olan gerçeğe yakın senaryolar üzerinden, yangın anında neler yapmaları gerektiğini deneyimleme şansı elde ediyor. Aynı zamanda, söz konusu yangını en etkin ve en az hasarla nasıl söndüreceklerini uygulamalı olarak öğrenebilen kullanıcılar, panik anında doğru karar vermeyi deneyimleyebiliyor. Bu eğitimler sıraısnda kişilerin gösterdiği performanslar da eğitim sırasında kayıt altına alınıyor, geliştirme alanları tespit ediliyor.

VR Destekli Yangın Simülasyonu

VR Yangın Eğitim Simülasyonu iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada teorik eğitim ile yangın anında sergilenmesi gereken davranış şekilleri öğretilirken, ikinci aşamada VR destekli Yangın Simülasyonu ile keyifli bir öğrenme gerçekleştiriliyor. Bu eğitim katılımcılara birçok yanlış bilinen doğruyu düzeltme imkanı da sunuyor.

Yangınlardaki kayıpların yatırım kaybının ötesine geçtiğini belirten Securitas İtfaiye Hizmetleri Genel Müdürü Uğur Yertut “Tabii ki önceliğimiz can kaybının olmaması. Öte yandan işletmelerde meydana gelen en küçük yangın bile iş sürekliliğinde ciddi aksamalara neden olabiliyor. Üretimin durması, pazar gücünün kaybedilmesi, hatta marka itibarının kaybına kadar giden süreçler söz konusu. Biz Securitas olarak yangın risk analizinden projelendirmeye, müdahaleden teknik hizmetlere kadar işletmelerin bu konudaki tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu hizmetlerimiz arasında şirketlere yangın eğitimleri vermek de var. VR teknolojisi sayesinde bu eğitimler daha da verimli olmaya başladı. Çalışanlara yangın anını yaşatarak acil durumlarda neler yapmaları gerektiğini yaşatarak öğretiyor, zorunlu yangın eğitimleri için teknoloji tabanlı bir çözüm sunuyoruz.” dedi.

Securitas İtfaiye Hizmetleri, itfaiye mühendisliği ile geleceğe yönelik riskleri minimize ederek, teknik hizmetler, proje ve teknik dökümantasyon hizmetleri de sunuyor.

Yangına ilk müdahale ve gözcü hizmetlerinin de arasında olduğu geniş bir yelpazede hizmet veren Securitas İtfaiye Hizmetleri, farklı sektörlerin ihtiyaçlarına göre hizmetlerinde uzmanlaşarak, en etkin hizmeti müşterileri ile buluşturuyor. Bilişim teknolojilerinden enerjiye, iş merkezlerinden havacılığa, madencilik sektöründen gıda endüstrisine, kimya ve petro kimyadan demir çelik sanayi ve nükleer tesislere kadar pek çok farklı sektöre hizmet veriyor.

Securitas İtfaiye Hizmetleri kapsamında; Acil Müdahale Timi, Multi Rol Güvenlik Görevlisi ve Gözcü yer almaktadır.

Acil Müdahale Timi

Olası bir yangın durumunda ilk müdahale, yangınla mücadelenin önemli bir adımıdır. Müdahalenin bu kadar önemli olduğu durumda, olay yerinde hazır bulundurulan profesyonel Acil Müdahele Timi, durumu geri dönülemeyecek boyutlara gelmeden önleyebilir. İlk müdahale ekiplerine yasaların öngördüğü temel itfaiyecilik eğitiminin yanı sıra belirli aralıklarla tesis içi eğitimler de verilerek güncel bilgilerle desteklenir.

Multi Rol Güvenlik Görevlisi

Riskli çalışma ve üretim alanlarında ortaya çıkabilecek yangına ilk müdahale ihtiyacına karşı oluşturulmuş “Multi Rol” güvenlik görevlileri hizmetidir.

Watchman (Gözcü)

Temel İtfaiye eğitimi almış ve işletme tarafından belirlenmiş İSG kurallarını ve işletme gerekliliklerini sağlayan Securitas Watchman personeli, iş kazası ve yangın riski olan alanlarda kuralların uygulanışını ve doğruluklarını kontrol eder.

Detaylı bilgi için https://securitasitfaiye.com/