Skip to main content

Veri Destekli Akıllı Güvenlik Çözümleri

Securitas'tan Perakende Sektörüne Özel Veri Destekli Akıllı Güvenlik Çözümleri

Yayınlandı
24 Ocak 2019 15:40

Dijitalleşen ve hızlanan dünyada güvenlik personelinin de rolü değişiyor. Güvenlikte bilgi lideri Securitas veri destekli ve akıllı güvenlik çözümleri ile perakende sektöründe fark yaratıyor.

Perakende sektörünün lider güvenlik şirketi, halen 47 perakende markasına, 854 birimde, 1.281 güvenlik görevlisi ile hizmet veriyor.

Şimdiden geleceğin güvenliğini tasarlamaya başladıklarına dikkat çeken Securitas Güvenlik Teknoloji Koordinatörü Emre Erdal, “Dünyanın dört bir yanındaki saha elemanlarımız yaptıkları görevleri, risk ve olay bildirimlerini akıllı telefonlar aracılığı ile merkeze raporluyor ve veriler merkezi sunucularda depolanıyor. Hedefimiz bu verileri anlamlı bilgiye çevirebilmek. Bu amaçla hem globalde hem de Türkiye’de veri analizi üzerine çalışan ekiplerimiz mevcut. Yakın bir zamanda bu verilerin çıktılarını müşterilerimize verdiğimiz hizmete yansıtmaya başlayacağız. Pilot uygulamalar İsveç’te başladı.” dedi.

Öngörebilmenin önceden tespit edip gerekli önlemleri alabilmenin güvenlik için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Erdal, “Doğru ve anlamlı veriyi toplayan, yorumlayan, analiz edip iş süreçlerine dahil edenlerin ön plana çıktığı bir döneme tanıklık edeceğiz. Bu verilerden çıkan analizlerle amacımız olayı meydana gelmeden önce tespit edebilmek. Securitas’ın ürettiği ve farklı kaynaklardan elde ettiği veriler belirli alanlarda öngörüler kazanmamıza ve geleneksel güvenlikten öngörülü güvenliğe doğru geçmemize yardımcı oluyor. Artan veri destekli ve akıllı güvenlik çözümleri sayesinde daha proaktif hareket edebiliyoruz.” dedi. 

Securitas, perakende sektörüne sunduğu “Entegre Güvenlik Çözümleri” ile riskleri azaltmak ve maliyet avantajı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda mağazalara giren çıkan müşteriyi sayabiliyor, satışların en yoğun olduğu saatleri tespit ederek verimliliği artıracak bilgileri iş ortakları ile paylaşabiliyor. Bu bilgiler ışığında hem müşterilerinin pazarlama stratejilerine katkı sağlıyor hem de müşteri memnuniyetinin artırılmasına destek oluyor.

Securitas’ın perakende sektörüne özel çözümleri arasında özel güvenlik görevlisi hizmeti, uzaktan refakat hizmeti, adli işlem takibi hizmeti, itfaiye hizmetleri, mobil kamera hizmeti, video analizli kamera hizmeti, video ile uzaktan devriye hizmeti, kayıp önleme hizmeti ve iş zekası hizmeti bulunuyor.